Αριστείδης Ντούσιας MD, PhD

Χειρουργός Ορθοπαιδικός

Διδάκτωρ Ιατρικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου

Ονομάζομαι Ντούσιας Αριστείδης και είμαι Χειρουργός Ορθοπαιδικός. Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 24 Μαρτίου του 1971 και τα πρώτα χρόνια της ζωής μου τα πέρασα στο Παγκράτι. Από το 1989 είμαι μόνιμος κάτοικος Γλυφάδας όπου μέχρι σήμερα διαμένω με την οικογένειά μου. Είμαι απόφοιτος του «Λύκειον Η Αθηνά», Γεωργίου Ζηρίδη, στο Μαρούσι.

Το 1990 εισήχθη μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης. Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή τον Μάρτιο του 1997.

Ακολούθως εκπλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία στην Αεροπορία, υπηρετώντας για έξι μήνες στο ιατρείο της μονάδας του αεροδρομίου της Λήμνου. Αργότερα δε αποσπάστηκα στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Κατεχάκη στην 2η Ορθοπαιδική Κλινική, όπoυ παρέμεινα για ένα χρόνο μέχρι και την λήξη της θητείας μου το 1999.

Μετά από την τρίμηνη υπηρεσία μου στο Γ.Ν.Ν. Κορίνθου, εκπλήρωσα την Υπηρεσία Υπαίθρου (Αγροτικό) στο Κέντρο Υγείας Κιάτου.

Εν συνεχεία, παρακολούθησα το κομμάτι της χειρουργικής υποχρέωσης διάρκειας ενός έτους στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Γ.Ν.Ν.Α “Η Ελπίς”.

Το 2002 διορίστηκα στην 4η Ορθοπαιδική Κλινική του Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας για την απόκτηση της Ορθοπαιδικής ειδικότητας. Κατά την θητεία μου στο Ασκληπιείο της Βούλας ανακηρύχθηκα Διδάκτωρ του τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης τριετούς διάρκειας με θέμα: “Η μελέτη της διαδερμικής δράσης των ενεργών στοιχείων των ιαματικών υδάτων σε ορθοπαιδικές παθήσεις και σύνδρομα”, με τον βαθμό “Άριστα”.

Ειδικεύτηκα στην Θωρακοχειρουργική (Θωρακοχειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος “Η Σωτηρία”) καθώς επίσης και στην Πλαστική Επανορθωτική (Κλινική Πλαστικής Επανορθωτικής του Ογκολογικού Νοσοκομείου Ι.Κ.Α. “Γ. Γεννηματάς”).

Επιπρόσθετες εξειδικεύσεις μου είναι η παιδοορθοπαιδική (Ορθοπαιδική Κλινική του Γ.Ν. Παίδων “Η Αγία Σοφία”), οι αθλητικές κακώσεις και η οστεοπόρωση.

Είμαι επιμελητής στην ορθοπαιδικη κλινική του Metropolitan Hospital στο τμήμα ρομποτικής ορθοπαιδικής.

Παράλληλα λειτουργώ ιατρείο στην Γλυφάδα στην οδό Κύπρου 72.

Ως επιστήμονας, η αδιάλειπτη ενημέρωση νέων τεχνικών, είναι από τους πρωταρχικούς μου στόχους. Κατά την διάρκεια όλων αυτών των χρόνων λαμβάνω μέρος ενδελεχώς σε διαλέξεις καθώς και συμμετέχω ως ομιλητής σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Αρθρα μου περιέχονται σε εφημερίδες και κλαδικά περιοδικά (αθλητικά κλπ). Η ορθή ενημέρωση και η συνεχής φροντίδα των συνανθρώπων μου στον τομέα της Χειρουργικής Ορθοπαιδικής είναι επιπλέον ένας από τους πρωταρχικούς μου στόχους.

Πολιτική Απορρήτου Χρησιμοποιούμε cookies, για να σου προσφέρουμε προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης.