Αριστείδης Ντούσιας MD, PhD
Χειρουργός Ορθοπαιδικός

Διδάκτωρ Ιατρικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου


Ακολουθήστε μας στα social media

 


  • image
  • image
  • image

Τι είναι η αρθροσκόπηση;

Τι είναι η αρθροσκόπηση;
Η αρθροσκόπηση είναι η επέμβαση που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και τη θεραπεία προβλημάτων στις αρθρώσεις. Με απλά λόγια, η αρθροσκόπηση είναι ένα μέσο για να εξεταστούν οι αρθρώσεις.

Σε ποια μέρη του σώματος μπορεί να γίνει αρθροσκόπηση;
Αρθροσκόπηση γίνεται πιο συχνά στην άρθρωση του γόνατος και ώμου. Λιγότερο συχνά γίνεται στις αρθρώσεις του καρπού, του αγκώνα, του αστράγαλου και του ισχίου. Από τεχνικής απόψεως, σε κάθε άρθρωση μπορεί να γίνει αρθροσκόπηση. Οι συνηθέστερες αρθροσκοπικές διαδικασίες περιλαμβάνουν την επιδιόρθωση του χόνδρου και του μηνίσκου, προβλήματα στο γόνατο.

Πως γίνεται η αρθροσκόπηση;
Όταν γίνεται, αρθροσκόπηση γόνατος μια φωτογραφική μηχανή εισέρχεται στην άρθρωση μέσω μιας μικρής τομής (περίπου ένα εκατοστό). Η αρθροσκοπική χειρουργική κάμερα είναι συνδεδεμένη με μια πηγή φωτός και δείχνει το εσωτερικό της άρθρωσης σε μια οθόνη τηλεόρασης. Ο χειρουργός χρησιμοποιεί νερό υπό πίεση για να "φουσκώσει" το γόνατο και να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα.

Η αρθροσκόπηση είναι μια ασφαλή επέμβαση;
Η αρθροσκόπηση είναι μια χειρουργική επέμβαση και εμπεριέχει κινδύνους. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν μόλυνση, θρόμβους αίματος, προβλήματα με την αναισθησία, κλπ. Αυτοί είναι σοβαροί κίνδυνοι και η απόφαση να υποβληθεί ο ασθενής σε αρθροσκόπηση θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.


Επικοινωνήστε με τον ιατρό


Ιατρείο: Κύπρου 72 (Πλ. Εσπερίδων), 16674 - Γλυφάδα

Τηλέφωνο ιατρείου:+30 2108900823

Τηλέφωνο ανάγκης:+30 6947704955

Ε-mail: info@orthopedicsurgeon.gr

 

Εξελίξεις στον ιατρικό κόσμο - Άρθρα